Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αν έχετε domain σε άλλο καταχωρητή και θέλετε να το μεταφέρετε σε μας:

Η μεταφορά θα γίνει στον συνεργαζόμενο καταχωρητή, του οποίου είμαστε μεταπωλητές. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Ελέγχετε από το control panel του παλιού καταχωρητή ότι έχετε πρόσβαση στη διεύθυνση email που είναι δηλωμένη ως email του ιδιοκτήτη. Αν δεν είναι, φροντίζετε για τη διόρθωσή του σε κάτι που μπορείτε να λαμβάνετε. Αυτή είναι υποχρέωση του καταχωρητή εφόσον του το ζητήσει ο κάτοχος του domain.
  • Για domain .gr, ξεκινάμε εμείς τη διαδικασία μεταφοράς, ζητώντας να σταλεί ο κωδικός του domain στο δηλωμένο email του ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, ο πελάτης μας προωθεί τον κωδικό και προχωρούμε στη μεταφορά του domain.
  • Για domain .com και συναφή, θα πρέπει να ζητήσετε από τον παλιό καταχωρητή α) να σας δώσει τον κωδικό εξουσιοδότησης του domain (EPP code ή authorization code) και να μας τον στείλετε. Επίσης, θα πρέπει να ζητήσετε να ξεκλειδώσει τη μεταφορά του domain. Όλα αυτά γίνονται μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον του αντίστοιχου καταχωρητή και μπορούμε να σας δώσουμε συγκεκριμένες οδηγίες ανάλογα με το ποιος είναι ο παλιός καταχωρητής.
  • Προσοχή: Για domain .com και συναφή, απαγορεύονται οι μεταφορές 60 μέρες μετά από την τελευταία σημαντική αλλαγή στο domain. Για άλλα domain ισχύουν κι άλλοι περιορισμοί, όπως απαγόρευση αλλαγής καταχωρητή λίγες μέρες πριν τη λήξη κ.λπ.
  • Αφού ξεκινήσει η διαδικασία με τον σωστό κωδικό, ο παλιός καταχωρητής έχει περιθώριο 5 ημερών να εγκρίνει ή να απορρίψει τη μεταφορά. Σε περίπτωση απόρριψης, θα πρέπει να σας εξηγήσει τους λόγους. Αν δεν καταχωρήσει έγκριση ή απόρριψη μέσα σε 5 ημέρες, η έγκριση δίνεται αυτόματα.
  • Μπορεί να χρειαστεί να επιβεβαιώσετε ότι επιθυμείτε τη μεταφορά είτε στον παλιό είτε στον νέο καταχωρητή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας έρθει email με ένα ειδικό link στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ για να εγκρίνετε (ή να απορρίψετε) τη μεταφορά.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν σε συνεννόηση μαζί μας, ώστε να συνεχίσουν να παρέχονται αδιάκοπα οι υπηρεσίες του domain.