Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ακολουθούν οδηγίες για ρύθμιση του email σας στο WordPress, ώστε όλα τα μηνύματα να φεύγουν χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό email σας για περισσότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη σιγουριά στην παράδοση. Καταρχάς στήνετε και ενεργοποιείτε το plugin WP Mail SMTP. Με την ενεργοποίηση θα σας προτείνει να τρέχει ο Wizard ρυθμίσεων, ακυρώστε τον. Για να αρχίσει η ρύθμιση, επιλέγετε στην πλευρική μπάρα αριστερά WP Mail SMTP.

Στο περιβάλλον ρυθμίσεων που ανοίγει, παραμένουμε στην καρτέλα General.

Στην περιοχή Mail, συμπληρώνουμε το email που θα χρησιμοποιήσουμε στο πεδίο From Email. Επίσης, το όνομα από το οποίο θέλουμε να φαίνεται να στέλνονται τα μηνύματα στο πεδίο From Name. Αυτά θα φαίνονται στα email της φόρμας σας εφόσον δεν ορίζει κάτι διαφορετικό η φόρμα ή η διαδικασία που στέλνει τα email.

Στην περιοχή Mailer, επιλέγουμε Other SMTP.

Στη συνέχεια, ανοίγει η περιοχή Other SMTP, όπου θα βάλουμε όλες μας τις ρυθμίσεις SMTP. Εφόσον έχετε mailbox τύπου MailPlus από εμάς, βάζετε ως SMTP host την επιλογή server.mailplus.gr, αλλιώς όποιον server σας έχουμε δώσει εμείς ή ο πάροχος του email σας. Προσέξτε επίσης τις σημειωμένες παρακάτω επιλογές σχετικά με SSL και θύρες.

Πατάμε Save Settings και είμαστε έτοιμοι.

Προαιρετικά, πάμε πάλι στο πάνω μέρος του περιβάλλοντος ρυθμίσεων, επιλέγουμε την καρτέλα Email Test και στέλνουμε ένα δοκιμαστικό email στον εαυτό μας.